Активности

  • IMG-20191120-1

Јавна расправа во Собрание по Предлог- законот за правата на заедниците кои се помалку од 20% од населението во Република Северна Македонија

|0 Comments

Во Собранието на Република Северна Македонија се одржа јавна расправа по Предлог-законот за правата на заедниците кои се помалку од 20% од населението во Република Северна Македонија. Расправата беше организирана од страна на собраниската Комисија […]

  • IMG-20191108-WA0001

Се одржа Партиципативен форум на тема: „Законска рамка и значењето на пописот на припадниците на заедниците“

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) со поддршка на ОБСЕ Мисијата во Скопје организираше Партиципативен форум на тема: „Законска рамка и значењето на пописот на припадниците на заедниците“. Форумот го модерираше заменик директорот […]

  • IMG-15.10.2019

Градоначалникот на Шибеник ја посети Агенцијата за остварување на правата на заедниците

|0 Comments

Градоначалникот на Шибеник, Жељко Буриќ , заедно со претседателот на Македонско-Хрватската Тангента Сашо Георгиевски и амбасадорот е Љупчо Арсовски, денеска ја посетија Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) и оствари средба со раководството […]

Активности со ЕУ

  • 3

АОПЗ организираше панел-дискусија на тема „Правата на помалобројните заедници во нашата земја“

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците организираше Панел-дискусија „Правата на помалубројните заедници во Република Северна Македонија“, по повод 10-декември – Меѓународниот ден за човекови права, која се одржа во хотел Холидеј Ин – Скопје. […]

  • IMG_2019-12-10-01

КОНСТИТУИРАНО ЕКСПЕРТСКО СОВЕТОДАВНО ТЕЛО НА АОПЗ

|0 Comments

Во просториите на Агенцијата за остварување на правата на заедниците се конституираше “Експертско советодавно тело на АОПЗ“. Советодавното тело ќе има за цел да пренесе позитивни пракси од ЕУ за правата на помалубројните заедници, да […]

  • IMG-20191210-01

Панел-дискусија „Правата на помалубројните заедници во Република Северна Македонија“ (ВО ЖИВО)

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците, Ве поканува овде да ја проследите во живо Панел-дискусија „Правата на помалубројните заедници во Република Северна Македонија“,  која ќе  се одржи на 10 декември 2019 година (вторник), по […]