КОВИД-19

Активности

  • Monika Zajkova

Пратеничката Моника Зајкова во посета на АОПЗ

|0 Comments

Пратеничката во македонското собрание, Моника Зајкова, беше во посета на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ), каде оствари средба со заменик- директорот Џелал Хоџиќ.

 

На средбата првенствено се дискутираше за состојбата на заедниците кои […]

  • aopz-10.2020-1

Пратеникот Енес Ибрахим во посета на АОПЗ

|0 Comments

Пратеникот во македонското собрание, г-дин Енес Ибрахим, беше во посета на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) каде оствари средба со заменик- директорот Џелал Хоџиќ.

 

Хоџиќ го информираше пратеникот Ибрахим за активностите на АОПЗ […]

Активности со ЕУ

  • Strumica1

AОПЗ во посета на Струмица

|0 Comments

На ден 20.11.2020 година во Струмица АОПЗ продолжи со кампњата за промоција на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„.Посетата на Охрид […]

  • 126015082_2731891783795923_4486054321860862499_n

Вработените во АОПЗ и денеска на терен во рамките на караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Браќа Рамиз-Хамид”, кое се наоѓа во Општина Шуто Оризари каде што беа поделени 500 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките […]

  • z4

АОПЗ и денеска продолжи со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Пенко”, кое се наоѓа во Општина Бутел каде што беа поделени 250 ученички сета за учениците од прво до трето одделение, како и ОУ […]

Заеднички активности со НВО

  • pitu guli-3

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје – Двојазична (македонско влашка) збирка „Приказни за убав сон“

|0 Comments

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје ја реализира активноста Печатење на двојазична (македонско – влашка) збирка  „ Приказни за убав сон- Pirmifi ti somnu dultsi“. Структурата на изданието е едноставна и содржи краток предговор, влашката […]

  • Гајрет 1

Гајрет: „Жената во Сенка’’

|0 Comments

Здружението на граѓани Гајрет на 25.01.2020 година во Кичево и 01.02.2020 година  во Штип го реализира проектот ,,Жената во сенка’’ чија цел беше  подигање на свеста кај жените за нивните права.

 

На предавањето учествуваа професори, психолози, […]

  • edu-nisa

ЕДУ НИСА И ДИВАНХАНА- ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА

|0 Comments

Здруженијата ЕДУНИСА и ДИВАНХАНА  го реализираа проектот ” ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА”  . Главната активност на проектот е истражување за состојбата на образованието на босански јазик во основното образование во скопскиот, велешкиот и прилепскиот […]

domasiedoma-oficial-logo