Baner 1

About Admin

This author has not yet filled in any details.
So far Admin has created 278 blog entries.

Делегацијата на Венецијанската Комисија на средба со АОПЗ

Во Агенцијата за остварување на правата на заедниците се оствари средба со Делегацијата на Венецијанската Комисија. Делегацијата која во рамките на својата посета на Република Северна Македонија  оствари средби со сите релевантни институции со цел давање мислење по Законот за употреба на јазиците.

 

На средбата која што беше остварена во просториите на Агенцијата, се дискутираше за […]

Од |септември 6th, 2019|Активности|

ПОВИК ЗА ПОДДРШКА НА АКТИВНОСТИ НА ПРОЕКТИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Во однос на имплементацијата на Проектот за зајакнување на демократијата преку промоција и заштита на правата на заедниците, финансиран од ЕУ, Агенцијата за остварување на правата на заедниците планира да поддржи до 20 активности кои ќе се спроведуваат заедно со локалните организации на граѓанското општество, со цел да придонесат кон подобрување на состојбата на заедниците и […]

Од |август 23rd, 2019|Активности|

CSO-Guidelines (1)

Линк: CSO-Guidelines (1)

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

CSO-Letter of Commitment-1

Линк: CSO-Letter of Commitment

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

CSO-Evaluation Grid-1

Линк: CSO-Evaluation Grid

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

CSO-Application Form-1

Линк: CSO-Application Form

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

CSO-Table of Costs-1

Линк: CSO-Table of Costs

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

Саша Богдановиќ, градоначалник на Општина Центар, во посета на АОПЗ

Градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ, беше во посета на АОПЗ и имаше состанок со директорот Илхан Рахман и заменик-директорот Џелал Хоџиќ.

 

Рахман го запозна градоначалникот на Центар за визијата и мисијата АОПЗ, како и за тековните активности, но и предизвиците во работата. Хоџиќ на градоначалникот Богдановиќ му ги потенцираше проблемите со кои се соочуваат етничките заедници […]

Од |јули 30th, 2019|Активности|

АОПЗ ГИ ПОДДРЖУВА АКТИВНОСТИТЕ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЧИИ АКТИВНОСТИ СЕ ВО НАСОКА НА ПРОМОЦИЈА И ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ ПОД 20%

Во просториите на Агенцијата за оставрување на правата на заедниците (АОПЗ) беа потпишани договори со граѓански организации кои работат на остварувањето на правата на заедниците кои се под 20% од населението. Граѓанските организации со свои активности аплицираа на првиот повик од АОПЗ,  објавен на 12.05.2019 година.

 

АОПЗ ќе ги поддржи следниве граѓански организации во спроведување на […]

Од |јули 17th, 2019|Активности, Активности со ЕУ|

ПОДДРШКА НА АКТИВНОСТИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Како дел од Проектот за зајакнување на демократијата преку промоција и заштита на правата на заедниците, финансиран од Европската Унија, Агенцијата за остварување на правата на заедниците донесе одлука да поддржи активности кои ќе се спроведуваат заедно со локалните организации на граѓанското општество, со цел да придонесат кон подобрување на состојбата на заедниците и меѓуетничките […]

Од |јули 15th, 2019|Активности со ЕУ|