Baner 1

About Admin

This author has not yet filled in any details.
So far Admin has created 293 blog entries.

CSO-Application Form-1

Линк: CSO-Application Form

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

CSO-Table of Costs-1

Линк: CSO-Table of Costs

Од |август 23rd, 2019|Uncategorized|

Саша Богдановиќ, градоначалник на Општина Центар, во посета на АОПЗ

Градоначалникот на Центар, Саша Богдановиќ, беше во посета на АОПЗ и имаше состанок со директорот Илхан Рахман и заменик-директорот Џелал Хоџиќ.

 

Рахман го запозна градоначалникот на Центар за визијата и мисијата АОПЗ, како и за тековните активности, но и предизвиците во работата. Хоџиќ на градоначалникот Богдановиќ му ги потенцираше проблемите со кои се соочуваат етничките заедници […]

Од |јули 30th, 2019|Активности|

АОПЗ ГИ ПОДДРЖУВА АКТИВНОСТИТЕ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЧИИ АКТИВНОСТИ СЕ ВО НАСОКА НА ПРОМОЦИЈА И ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ ПОД 20%

Во просториите на Агенцијата за оставрување на правата на заедниците (АОПЗ) беа потпишани договори со граѓански организации кои работат на остварувањето на правата на заедниците кои се под 20% од населението. Граѓанските организации со свои активности аплицираа на првиот повик од АОПЗ,  објавен на 12.05.2019 година.

 

АОПЗ ќе ги поддржи следниве граѓански организации во спроведување на […]

Од |јули 17th, 2019|Активности, Активности со ЕУ|

ПОДДРШКА НА АКТИВНОСТИ НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Како дел од Проектот за зајакнување на демократијата преку промоција и заштита на правата на заедниците, финансиран од Европската Унија, Агенцијата за остварување на правата на заедниците донесе одлука да поддржи активности кои ќе се спроведуваат заедно со локалните организации на граѓанското општество, со цел да придонесат кон подобрување на состојбата на заедниците и меѓуетничките […]

Од |јули 15th, 2019|Активности со ЕУ|

Партиципативен форум на тема “Националната стратегија за развој на концепт на едно општество и интеркултурализам

На ден 01.07.2019 година во хотел Арка во Скопје, Агенција за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) со подршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје одржа Партиципативен форум на тема „Нацрт текст на националната стратегија за развој на концепт на едно општество и интеркултурализам во Република Северна Македонија“

 

Форумот го отвори и го модерираше заменик- директорот […]

Од |јули 4th, 2019|Активности|

Партиципативен форум на тема “Националната стратегија за развој на концепт на едно општество и интеркултурализам

На ден 19.06.2019 година во хотел Арка во Скопје, Агенција за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) со подршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје одржа Партиципативен форум на тема „Нацрт текст на националната стратегија за развој на концепт на едно општество и интеркултурализам во Република Северна Македонија“

 

Форумот го отвори и го модерираше Директорот на […]

Од |јуни 20th, 2019|Активности|

Акциски план за KS 2019

Акциски план за KS 2019

Од |јуни 6th, 2019|Активности со ЕУ|

Комуникациска Стратегија 2019-2023

Комуникациска Стратегија 2019-2023

Од |јуни 6th, 2019|Активности со ЕУ|

AОПЗ одржа три информативни сесии за повикот за поддршка на проекти на граѓанските организации

АОПЗ одржа три информативни сесии за повикот за поддршка на проекти на граѓанските организации. Сесиите се одржаа на следните места:

13ти Мај Скопје – ЕУ ИНФО ЦЕНТАР со почеток во 11 часот.

15ти Мај Штип – Граѓански ресурсен центар со почеток во 17:30 часот.

17ти Мај Гостивар – Граѓански ресурсен центар со почеток во 17:30 часот.

Преку проектот  “Зајакнување […]

Од |мај 29th, 2019|Активности со ЕУ|