Представниците на Агенцијата за остварување на правата на заедниците присуствуваа и положија цвеќе на свеченото обележување на 98. годишница на Кумановската битка на Зебрњак кај Куманово организирана од страна на Амбасадата на Р.Србија во Р.Македонија, Српската заедница во Македонија и Општина Старо Нагоричане.