Илхан Рахман и Џелал Хоџиќ во име на АОПЗ остварија работен состанок во просториите на Град Скопје со градоначалникот Петре Шилегов.

 

На состанокот се разговараше на повеќе теми. Директорот Рахман зборуваше за важноста на комисиите за односи со заедниците во општините, како и придобивките за општините од едно вакво советодавно тело. Заменик директорот Џелал Хоџиќ разговараше со градоначалникот Шилегов за потребата да се најде одржливо решение за да се обезбеди простор за невладините организации кои ги промовираат правата на заедниците.

 

На крајот од конструктивниот состанок градоначалникот Шилегов со Рахман и Хоџиќ договори да се одржат заеднички работни состаноци со претставници на Министерството за култура и ОБСЕ мисијата, на теми важни за АОПЗ и градот Скопје.

 

 

Скопје

16.04.2018