Средба на Бошњаците во Македонија е традиционална манифестација која се одржува 33 години по ред во с.Оризари – општина Велес.Оваа манифестација опфаќа спортски активности (турнири во мал фудбал, кошарка, фрлање камен од рамо, влечење на јаже), книжевност, ликовна уметност, фолклор, фестивал на пеачи аматери итн..

bosnjaci1