КОВИД-19

Активности

  • Monika Zajkova

Пратеничката Моника Зајкова во посета на АОПЗ

|0 Comments

Пратеничката во македонското собрание, Моника Зајкова, беше во посета на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ), каде оствари средба со заменик- директорот Џелал Хоџиќ.

 

На средбата првенствено се дискутираше за состојбата на заедниците кои […]

  • aopz-10.2020-1

Пратеникот Енес Ибрахим во посета на АОПЗ

|0 Comments

Пратеникот во македонското собрание, г-дин Енес Ибрахим, беше во посета на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) каде оствари средба со заменик- директорот Џелал Хоџиќ.

 

Хоџиќ го информираше пратеникот Ибрахим за активностите на АОПЗ […]

Активности со ЕУ

  • online_obuka_eu

Онлајн обука на тема „Поглавје 23 – Соработка на полето – правосудство и човекови права“

|0 Comments

Во услови на пандемија Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) продолжува со активностите преку проектот „Зајакнување на демократијата преку промоција и заштита на правата на заедниците“ финансиран од Европската унија. Една од главните […]

  • IMG-20191218-W1

Обука за обучивачи за човекови права

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) во рамките на проектот ,,Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците” кој што е финансиран од Европската Унија одржува обука за обучувачи за […]

  • IMG-20191218-1

ТРЕТ СОСТАНОК НА УПРАВУВАЧКИОТ КОМИТЕТ НА ПРОЕКТОТ

|0 Comments

Во просториите на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) се одржа третиот состанок на Управувачкиот комитет на проектот “Зајакнување на демократијата преку промоција и унапредување на правата на заедниците“.

 

На состанокот беа презентирани досегашните […]

Заеднички активности со НВО

  • pitu guli-3

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје – Двојазична (македонско влашка) збирка „Приказни за убав сон“

|0 Comments

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје ја реализира активноста Печатење на двојазична (македонско – влашка) збирка  „ Приказни за убав сон- Pirmifi ti somnu dultsi“. Структурата на изданието е едноставна и содржи краток предговор, влашката […]

  • Гајрет 1

Гајрет: „Жената во Сенка’’

|0 Comments

Здружението на граѓани Гајрет на 25.01.2020 година во Кичево и 01.02.2020 година  во Штип го реализира проектот ,,Жената во сенка’’ чија цел беше  подигање на свеста кај жените за нивните права.

 

На предавањето учествуваа професори, психолози, […]

  • edu-nisa

ЕДУ НИСА И ДИВАНХАНА- ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА

|0 Comments

Здруженијата ЕДУНИСА и ДИВАНХАНА  го реализираа проектот ” ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА”  . Главната активност на проектот е истражување за состојбата на образованието на босански јазик во основното образование во скопскиот, велешкиот и прилепскиот […]

domasiedoma-oficial-logo