Baner 1

About Admin

This author has not yet filled in any details.
So far Admin has created 331 blog entries.

Панел-дискусија на тема „Правата на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“

               Агенција за остварување на правата на заедниците по повод 10 Декември- Меѓународниот ден на човековите права организираше Панел-дискусија на тема „Правата на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“. Настанот беше организиран во хотел Хилтон во Скопје на 10.декември 2020 година.

               Панел-дискусијата беше поделена во две сесиии. Воведно обраќање и отворањето на самиот […]

Од |јануари 18th, 2021|Некатегоризирано|

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА „ПРАВА НА ЗАЕДНИЦИ И НЕДИСКРИМИНАЦИЈА“

Предвидуваме одржување на две обуки. Првата обука ќе се оддржи на 11.02.2021г. Втората обука ќе се оддржи на 18.02.2021 година. Обуките се еднодневни, со почеток во 9.00 часот и на 11-ти и на 18-ти февруари. Обуката ќе се одржи онлајн преку претходно утврдена онлајн платформа.

Обуката се состои од два дела:

ПРВ ДЕЛ- Вовед, цели на обуката […]

Од |јануари 12th, 2021|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Турската заедница во Република Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  21-и декември денот на настава на турскиот јазик на сите граѓани припадници на турската заедница во Република Северна Македонија.

Од |декември 20th, 2020|Некатегоризирано|

Панел дискусија „Права на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“

Почитувани,

Ни преставува голема чест да Ве поканиме да го проследите завршниот настан на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) за оваа година, по повод 10 Декември- Меѓународниот ден на човековите права.  Настанот ќе се одржи на 10-декември (четврток), со почеток од 10ч, во хотел Хилтон, a ќе биде организиран според сите протоколи за […]

Од |декември 9th, 2020|Некатегоризирано|

АОПЗ полека привршува со караванот посета на 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Браќа Рибар”, во Општина Куманово  каде што беа поделени 80 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, како и ОУ “Светозар Марковиќ” од Општина Старо Нагоричане во кое беа што беа поделени 110 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно […]

Од |декември 7th, 2020|Некатегоризирано|

AОПЗ во посета на Струмица

На ден 20.11.2020 година во Струмица АОПЗ продолжи со кампњата за промоција на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„.Посетата на Охрид се реализираше во согласно сите протоколи за заштита од COVID 19.

 

Делегацијата на АОПЗ ја предвдеше заменик директорот Г-дин Џелал Хоџиќ […]

Од |ноември 23rd, 2020|Некатегоризирано|

Вработените во АОПЗ и денеска на терен во рамките на караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Браќа Рамиз-Хамид”, кое се наоѓа во Општина Шуто Оризари каде што беа поделени 500 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките за заштита од COVID 19.

Оваа активност е  дел од караванот во рамките на кој во текот на месец ноември претставниците […]

Од |ноември 19th, 2020|Некатегоризирано|

АОПЗ и денеска продолжи со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Пенко”, кое се наоѓа во Општина Бутел каде што беа поделени 250 ученички сета за учениците од прво до трето одделение, како и ОУ “Рајко Жинзифов” во с.Оризари Општина Велес, каде што беа поделени 70 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно […]

Од |ноември 18th, 2020|Некатегоризирано|

АОПЗ продолжува со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Мустафа Кемал-Ататурк”, с.Количани кој се наоѓа во Општина Студеничани каде што беа поделени 130 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, како и ОУ “Алија Авдовиќ” с.Батинци исто така во Општина Студеничани каде што беа поделени 250 ученички сета надополнети со маски […]

Од |ноември 17th, 2020|Некатегоризирано|

АОПЗ продолжува со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети подрачното училиште на О.У. “Дитурија” во Љубин, Општина Сарај каде што беа поделени 70 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, надополнетии со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките за заштита од COVID 19.

 

Оваа активност е  дел од караванот во рамките на кој […]

Од |ноември 16th, 2020|Некатегоризирано|