Baner 1

About Admin

This author has not yet filled in any details.
So far Admin has created 400 blog entries.

РАБОТНА СРЕДБА НА ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРОТ ХОЏИЌ СО ПРЕТСАВНИЦИ НА УКРИНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА „ЛЕСЈА УКРАИНКА„

На 22.07.2022 год во просториите на АОПЗ беше реализирана работна средба помеѓу заменик директорот Џелал Хоџиќ и делегација предводена од Александар Урбановиќ, претседателот на здружението на Ураинците во РСМ Лесја Украинка, Тамила Велковска потпретседател на Здружението „Лесја Украинка“,како и Володимир Вербитскиј – трет секретар во Амбасадата на Р.Украина во РСМ. На покана на Хоџиќ, на […]

Од |јули 25th, 2022|Некатегоризирано|

Република Северна Македонија денес ги почна преговорите со ЕУ

Директорот на АОПЗ, г-дин Еран Куртиш, е дел од делегацијата на Владата, предводена од премиерот Ковачевски, која денес, во Брисел, одржа историски важна, прва меѓувладина конференција и со тоа официјално ги отвори преговорите со ЕУ, се со цел рамноправно членство на Република Северна Македонија во Европската унија. 

Во изминатиот период АОПЗ со своите активности ги афирмираше […]

Од |јули 19th, 2022|Некатегоризирано|

Јавен оглас за Возач

Јавен-оглас-за-ВозачDownload

Од |јули 8th, 2022|Некатегоризирано|

23 мај-Национален ден на Власите

Агенцијата за остварување на правата на заедниците  на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

Од |мај 23rd, 2022|Некатегоризирано|

Партиципативен форум

На 11.05.2022 заедно со ОБСЕ, во хотел Арка во Скопје, организиравме ПАРТИЦИПАТИВЕН ФОРУМ на тема Резултатите од пописот од 2021 и неговите влијанија врз помалубројните заедници и општествената кохезија.

Партиципативниот форум кој има нов состав беше отворен со поздравно обраќање на директорот на АОПЗ г-дин Еран Куртиш и Заменик Министерот за Политички […]

Од |мај 12th, 2022|Некатегоризирано|

СООПШТЕНИЕ

Потпишани договорите со здруженијата за поддршка на проекти од интерес на помалубројните заедници!

Во просториите на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) денес се потпишаа договорите со 11 здруженија за поддршка на нивните проекти, кои се во интерес на помалубројните заедници.

Врз основа на резултатите од повикот за поддршка на проекти на здруженија и фондации, […]

Од |април 20th, 2022|Некатегоризирано|

Одлука за избор на правно лице

Одлука-за-избор-на-правно-лицеDownload

Од |април 15th, 2022|Некатегоризирано|

Резултати од повикот за поддршка на проекти на здруженија и фондации

Врз основа на повикот за поодршка на проекти на здруженија и фондации, Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) ги објавува во прилог резултатите од повикот и одлуката за поддршка на проектите на следните здруженија: 

Одлука-за-доделување-на-финансиски-средтсва-од-Фондот-на-финансиски-средства-на-АОПЗDownload

Од |април 14th, 2022|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Ромската заедница во Република Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците на Ромите им го честита 8-ми Април – Меѓународен ден на Ромите.

Од |април 8th, 2022|Некатегоризирано|

ЈАВЕН ПОВИК

ЗА ИЗБОР НА ПРАВНО ЛИЦЕ КОЕ ВРШИ ДЕЈНОСТ ИЛИ ПОСЕДУВА ДОЗВОЛА ЗА СОБИРАЊЕ И/ИЛИ ТРАНСПОРТИРАЊЕ ПРЕРАБОТКА, РЕЦИКЛИРАЊЕ И УНИШТУВАЊЕ НА ОТПАД

Javen-povik-za-izbor-na-pravno-liceDownload

Од |март 31st, 2022|Некатегоризирано|