Baner 1

Новости

СООПШТЕНИЕ

Денеска во официјална посета на Агенцијата за остварување на правата на заедниците пресдстојуваше Високиот Комесар за национални малцинства на ОБСЕ Г-дин Каират Абракхманов заедно со Шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје Амбасадорот Клемен Која. Високите званичници ги пречека и угости Директорот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците Г-динот Еран Куртиш заедно со […]

јануари 18th, 2022|Некатегоризирано|

Честит Меѓународен ден на човековите права

Агенцијата за остварување на правата на заедници (АОПЗ) им го честита 10 декември – Меѓународниот ден на човековите права на сите граѓанки и граѓани на Република Северна Македонија.

Човековите права и слободи се прва и најголема обврска на државата и сите нејзини институции.

Денес се одбележува усвојувањето на Универзалната декларација за човековите права кој беше усвоена од […]

декември 10th, 2021|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Бошњачката заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита мегународниот ден на Бошњаците 28-ми Септември.

септември 28th, 2017|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Српската заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  27-и јануари Свети Сава на сите граѓани припадници на српската заедница во Република Македонија.

јануари 26th, 2017|Некатегоризирано|

21-и Декември ден на настава на турскиот јазик

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  21-и декември денот на настава на турскиот јазик на сите граѓани припадници на турската заедница во Република Македонија.

декември 20th, 2016|Некатегоризирано|

Oбјавен повик за грантови за ГО за поддршка на младинско претприемништво од немнозински етнички групи

Почитувани,

 

Ве информираме дека во рамки на пректот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи” финансиран од Европската Унија, објавен е повик за доделување грантови на граѓански организации за поддршка на младинско претприемништво од немнозински етнички групи.

 

Повикот е објавен на следниов линк https://goo.gl/NIdjCZ и е отворен до 20 јануари 2017 година.

декември 9th, 2016|Некатегоризирано|

ПОВИК ЗА ПОД – ГРАНТОВИ

ПОВИК ЗА ПОД – ГРАНТОВИ

 

Национален ромски центар-Куманово заедно со партнерската организација Авена-Кочани за проектот “Подобрување на учеството на (по)малите заедници на локално ниво”  финансиран од Делегација на Европска Унија го објавуваат повик за под – грантови на Програмата за ИПА поддршка на граѓанските општества и медиумите 2014 година (IPA CSF Civil Society and Media Programme […]

септември 23rd, 2016|Некатегоризирано|

Повик за финансирање на граѓански организации

Повик за финансирање на граѓански организации

 

Повик за апликации за суб-грантирање во рамките на проектот “Зајакнување на соработката и дијалогот помеѓу заедниците преку Охридскиот Рамковен Договор (ОРД)” финансиран од страна на Европската Унија, претставена преку Делегацијата на Европската Унија во Скопје и ко-финансиран од страна на Шведската агенција за меѓународен развој и соработка, Сида, а имплементиран од страна […]

јули 6th, 2016|Некатегоризирано|

23 мај-Национален ден на Власите

Агенцијата за остварување на правата на заедниците  на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

мај 23rd, 2016|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Ромската заедница во Р.М.

По повод меѓународниот ден на Ромите 8-ми април Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита празникот на сите граѓани припадници на ромската заедница во Република Македонија.

април 8th, 2016|Некатегоризирано|