Baner 1

Новости

Честит празник на сите припадници на Српската заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  27-и јануари Свети Сава на сите граѓани припадници на српската заедница во Република Македонија.

јануари 27th, 2016|Некатегоризирано|

Четвртти Партиципативен форум на Заедниците во Р.Македонија во 2015 година, на тема „Унапредување на законската и институционална рамка за остварување на правата на заедниците “.

Четвртти Партиципативен форум на Заедниците во Р.Македонија во 2015 година, на тема „Унапредување на законската и институционална рамка за остварување на правата на заедниците “.

 

Агенција за остварување на права на заедниците во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје на 02.Декември 2015 година во хотел „Арка“ во Скопје го организираше четвртиот Партиципативен форум оваа година, […]

јануари 20th, 2016|Некатегоризирано|

Трети Партиципативен форум на Заедниците во 2015 година, на тема „Примена на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства“.

Трети Партиципативен форум на Заедниците во 2015 година, на тема „Примена на Рамковната конвенција за заштита на националните малцинства“.

 

Агенција за остварување на права на заедниците во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје на 09.11.2015 година во хотел „Арка“ во Скопје го организираше четвртиот Партиципативен форум оваа година, овојпат на тема „Примена на Рамковната конвенција […]

јануари 20th, 2016|Некатегоризирано|

Kонференција на тема „ Унапредување на правата на заедниците и меѓукултурен дијалог на локално ниво„

Агенциија за остварување на правата на заедниците во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје на ден 03.12.2015 година организира еднодневна конференција на тема „ Унапредување на правата на заедниците и меѓукултурен дијалог на локално ниво„.

Целта на конференцијата е подобрување и соработка и дијлогот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците со локалната власт, […]

декември 29th, 2015|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Турската заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  21-и декември денот на настава на турскиот јазик на сите граѓани припадници на турската заедница во Република Македонија.

декември 18th, 2015|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Бошњачката заедница  во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита мегународниот ден на Бошњаците 28-ми Септември.

септември 28th, 2015|Некатегоризирано|

Цивика Mобилитас

ПОВИК ЗА МАЛИ АКЦИСКИ ГРАНТОВИ ЦМ-МАК-01

Цивика мобилитас објавува повик за доделување мали акциски грантови, реф. бр. ЦМ-МАК-01.

Малите акциски грантови на Цивика мобилитас се наменети за поддршка на граѓански организации кои сакаат да ги промовираат своите цели на локално/национално ниво.

Пријави можат да поднесат здруженија и фондации кои се регистрирани во Македонија согласно Законот за здруженија и […]

август 20th, 2015|Некатегоризирано|

Сесија за планирање – Април 2015

На ден 22,23 април 2015 година во хотел „Изгрев“, СтругаАгенцијата за остварување на правата на заедниците со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопјеорганизира Сесија за планирање на  Партиципативниот форум, како почеток на овогодинешниот проект насловен како  „Ефективно остварување на правата на заедниците“. 

[…]

мај 4th, 2015|Некатегоризирано|

Покана за настан на Цивика Мобилитас

Тимот на Цивика мобилитас со задоволство Ве поканува на настаните што ќе се одржат на 5 мај (вторник) 2015 година од 10.00 до 16.00 часот во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје.

Покрај свеченото доделување на институционалните грантови, пред присутните ќе бидат презентирани акциските грантови за кои веќе е отворен повикот, а ќе бидат најавени малите грантови за локални општествени […]

април 29th, 2015|Некатегоризирано|

Честит празник на сите Роми во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита 8-ми Април светскиот ден на Ромите.

април 8th, 2015|Некатегоризирано|