Baner 1

Активности со ЕУ

AОПЗ во посета на Струмица

На ден 20.11.2020 година во Струмица АОПЗ продолжи со кампњата за промоција на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„.Посетата на Охрид се реализираше во согласно сите протоколи за заштита од COVID 19.

 

Делегацијата на АОПЗ ја предвдеше заменик директорот Г-дин Џелал Хоџиќ […]

ноември 23rd, 2020|Активности со ЕУ|

Вработените во АОПЗ и денеска на терен во рамките на караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Браќа Рамиз-Хамид”, кое се наоѓа во Општина Шуто Оризари каде што беа поделени 500 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките за заштита од COVID 19.

Оваа активност е  дел од караванот во рамките на кој во текот на месец ноември претставниците […]

ноември 19th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ и денеска продолжи со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Пенко”, кое се наоѓа во Општина Бутел каде што беа поделени 250 ученички сета за учениците од прво до трето одделение, како и ОУ “Рајко Жинзифов” во с.Оризари Општина Велес, каде што беа поделени 70 ученички сета надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно […]

ноември 18th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ продолжува со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Мустафа Кемал-Ататурк”, с.Количани кој се наоѓа во Општина Студеничани каде што беа поделени 130 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, како и ОУ “Алија Авдовиќ” с.Батинци исто така во Општина Студеничани каде што беа поделени 250 ученички сета надополнети со маски […]

ноември 17th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ продолжува со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети подрачното училиште на О.У. “Дитурија” во Љубин, Општина Сарај каде што беа поделени 70 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, надополнетии со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките за заштита од COVID 19.

 

Оваа активност е  дел од караванот во рамките на кој […]

ноември 16th, 2020|Активности со ЕУ|

AОПЗ во поеста на Охрид

На ден 12.11.2020 година во Охрид АОПЗ продолжи со кампњата за промоција на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„.Посетата на Охрид се реализираше во согласно сите протоколи за заштита од COVID 19.

 

Делегацијата на АОПЗ ја предвдеше заменик директорот Г-дин Џелал Хоџиќ […]

ноември 16th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ продолжува со караванот посета на над 60 училишта во Р.Северна Македонија

Агенција за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Исмаил Кемали” од Општина Чаир каде што подели 503 ученички сета. Исто така и во училиштето “Јашар Беј” од Општина Чаир беа поделени 160 пакети  за учениците од прво до трето одделение, надополнети со маски и дезинфекциони средства, согласно мерките за заштита од COVID […]

ноември 12th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ од ОУ “Тефејуз“ почнува караван во кој ќе подели повеќе од 7000 пакети за учениците од помалубројните заедници.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) денеска го започна караванот, во кој ќе посети повеќе од 60 основни училишта во месец ноември, од сите региони на државата, а во кои учат ученици на јазиците на помалубројните заедници во Р.Северна Македонија. Во овој караван ќе се поделат над 7.000 ученички сета за учениците од […]

ноември 11th, 2020|Активности со ЕУ|

AОПЗ во поеста на Куманово

На ден 10.11.2020 година во Куманово АОПЗ продолжи со кампњата за промоција на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„.Посетата на Куманово се реализираше во согласно сите протоколи за заштита од COVID 19.

 

Делегацијата на АОПЗ ја предвдеше заменик директорот Г-дин Џелал Хоџиќ […]

ноември 11th, 2020|Активности со ЕУ|

АОПЗ во посета на Гостивар

АОПЗ на ден 05.11.2020 год. го започна караванот со претставување на истражувањето кое беше спроведено во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на демократијата преку унапредување и заштита на правата на заедниците„

 

Почитувајќи ги и согласно сите протоколи за COVID 19 наша прва дестинација ни беше градот Гостивар.

 

Делегацијата на АОПЗ ја предвдеше заменик директорот Г-дин Џелал Хоџиќ […]

ноември 6th, 2020|Активности со ЕУ|