Baner 1

Активности

Правата на помалубројните заедници и Националната стратегија за едно општествои интеркултурализам

Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ), во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје вчера го организира третиот за ова година Партиципативен форум. Тема на овој форум, кој се одржа во Хотелот Арка, во Скопје, беше: Правата на помалубројните заедници и Националната стратегија за едно општество и интеркултурализам.

Форумот го отвори заменик-директорот на АОПЗ, […]

октомври 14th, 2022|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Бошњачката заедница во Република Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита мегународниот ден на Бошњаците 28-ми Септември.

септември 28th, 2022|Некатегоризирано|

Анализа на состојбата со образованието на јазиците на помалубројните заедници“

Агенцијата за остварување на правата на заедниците во соработка соМисијата на ОБСЕ во Скопје денеска го организира вториот за ова година Партиципативенфорум . Тема на овој форум кој се одржува во Хотелот Арка Скопје денеска од 9:30 до 16:00 часот  е “Анализа на состојбата со образованието на јазиците на помалубројните заедници“

Целта на Форумот како неформален […]

септември 12th, 2022|Некатегоризирано|

РАБОТНА СРЕДБА НА ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРОТ ХОЏИЌ СО АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА ВО РЕПУБЛИКА ХРВТСКА

На 28.07.2022 год во просториите на АОПЗ беше реализирана работна средба помеѓу заменик директорот Џелал Хоџиќ и Н.Е Милаим Фетаи, Амбасадор на Република Северна Македонија во Република Хрватска. На покана на Хоџиќ, на состанокот присуствуваше и Ненад Живковиќ, вработен во АОПЗ.

На средбата заменик директорот Хоџиќ го информираше амбасадорот Фетаи за активностите кои ги спроведува АОПЗ […]

јули 29th, 2022|Некатегоризирано|

Јавен повик за пријавување на претставници на граѓански организации…

Јавен повик за пријавување на претставници на граѓански организации и заинтересирани лица за учество во Мрежа за евалуација на имплементацијата и изготвување на Национална стратегија за развој на концептот за едно општество и интеркултурализам

https://vlada.mk/node/29709

јули 28th, 2022|Некатегоризирано|

Одлука за избор на кандидат по објавен јавен оглас за вработување на возач

одлука-за-возачDownload

јули 26th, 2022|Некатегоризирано|

РАБОТНА СРЕДБА НА ЗАМЕНИК ДИРЕКТОРОТ ХОЏИЌ СО ПРЕТСАВНИЦИ НА УКРИНСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ВО Р.СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА „ЛЕСЈА УКРАИНКА„

На 22.07.2022 год во просториите на АОПЗ беше реализирана работна средба помеѓу заменик директорот Џелал Хоџиќ и делегација предводена од Александар Урбановиќ, претседателот на здружението на Ураинците во РСМ Лесја Украинка, Тамила Велковска потпретседател на Здружението „Лесја Украинка“,како и Володимир Вербитскиј – трет секретар во Амбасадата на Р.Украина во РСМ. На покана на Хоџиќ, на […]

јули 25th, 2022|Некатегоризирано|

Република Северна Македонија денес ги почна преговорите со ЕУ

Директорот на АОПЗ, г-дин Еран Куртиш, е дел од делегацијата на Владата, предводена од премиерот Ковачевски, која денес, во Брисел, одржа историски важна, прва меѓувладина конференција и со тоа официјално ги отвори преговорите со ЕУ, се со цел рамноправно членство на Република Северна Македонија во Европската унија. 

Во изминатиот период АОПЗ со своите активности ги афирмираше […]

јули 19th, 2022|Некатегоризирано|

Јавен оглас за Возач

Јавен-оглас-за-ВозачDownload

јули 8th, 2022|Некатегоризирано|

23 мај-Национален ден на Власите

Агенцијата за остварување на правата на заедниците  на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Северна Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

мај 23rd, 2022|Некатегоризирано|