Агенциија за остварување на правата на заедниците во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје на ден 03.12.2015 година организира еднодневна конференција на тема „ Унапредување на правата на заедниците и меѓукултурен дијалог на локално ниво„.

Целта на конференцијата е подобрување и соработка и дијлогот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците со локалната власт, во насока на изразување и негување на етничкиот, културниот и јазичкиот идентитет на заедниците и унапредување на меѓукултурниот дијалог и взаемното почитување и разбирање.

На истата присуствуваа градоначалници, советници на совети на општини, членови на комисиите за односи меѓу заедниците, општинската администрација и представници на здруженија на граѓани од задниците од следните општини : Старо Нагоричане, Битола, Струга, Штип, Росоман, Аеродром, Валандово, Карпош, Чаир, Врапчиште, Центар Жупа, Крушево. Центар и Град Скопје.

12434676_10153810120698767_1067676064_n 12404395_10153810120918767_1265118725_n 12404165_10153810120863767_1462884673_n 12404177_10153810121038767_1122893424_n 12395161_10153792568653767_1131934072_n