Baner 1

Uncategorized

Одлука за ставање на мирувањена на започнати постапки за вработување и унапредување

Одлука-за-ставање-на-мирувањена-на-започнати-постапки-за-вработување-и-унапредувањеDownload

февруари 16th, 2024|Некатегоризирано|

Интерен Оглас Број 01/2024 за унапредување на 6 (шест) административни службеници во АОПЗ

Интерен-оглас-број-01-2024Download

јануари 29th, 2024|Некатегоризирано|

Јавен оглас

за вработување на Хигиеничарка -(1 извршител)

јануари 26th, 2024|Некатегоризирано|

Директорот на Агенцијата за остварување на правата на заедниците Еран Куртиш го пречека високиот Комесар за национални малцинста во ОБСЕ Каират Абрахаманов

 Денеска Високиот Комесар за национални малцинства на ОБСЕ Каират Абрахаманов ја посети Агенцијата за остварување на правата на заедниците. Ова беше втора официјална посета на Високиот Комесар во АОПЗ. Во рамките на посетата беше одржан состанок со Директорот на АОПЗ Еран Куртиш. 

 На состанокот Високиот Комесар Г-динот Абрахаманов уште еднаш ја искажа подршката која ја има […]

октомври 18th, 2023|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Бошњачката заедница во Република Северна Македонија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита мегународниот ден на Бошњаците 28-ми Септември.

септември 28th, 2023|Некатегоризирано|

Посета на Комитетот за односи помеѓу заедниците

Денеска, пратениците од Комитетот за односи помеѓу заедниците ја посетија Агенцијата за остварување на правата на заедниците. Гостите ги информиравме за нашите активности и посебно соработката со невладиниот сектор.АОПЗ и понатаму ќе остане отворена за било каква соработка во интерес на помалкубројните заедници и нашето општество.

март 2nd, 2023|Некатегоризирано|

Јавен Повик

Врз основа на членот 49 од Законот за здруженија и фондации („Службен весник на Република Македонија“ бр. 52/2010, 135/2011 и 55/2016) и врз основа на член 27 од Законот за правата на заедниците кои се помалку од 20% од населението во Република Северна Македонија (“Службен весник на РСМ” бр. 18/20), Агенцијата за остварување на правата […]

март 2nd, 2023|Некатегоризирано|

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ И АГЕНЦИЈАТА ЗА ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА ЗАЕДНИЦИТЕ

Денеска канцаларијата на Народниот правобранител и Агенцијата за остварување на правата на заедниците потпишаа Меморандум за соработка. Меморандумот за соработка е попишан од г-дин Насер Зибери, народен правобранител, како и г-дин Еран Куртиш, директор на Агенцијата за остварување на правата на заедниците.

Со овој Меморандум се уредува начинот на соработка меѓу Народниот правобранител и Агенцијата за […]

март 1st, 2023|Некатегоризирано|

Годишен план за проценка на ризици од корупција во АОПЗ за 2023 година

Годишен-план-за-проценка-иризици-од-корупција-во-АОПЗ-2023-год.-1Download

декември 28th, 2022|Некатегоризирано|

Годишен план за проценка на ризици од корупција во АОПЗ за 2022 година

Годишен-план-за-корупција-2022Download

декември 22nd, 2022|Некатегоризирано|