КОВИД-19

Slide

Активности

  • g_srbija-zname

Честит празник на сите припадници на Српската заедница во Република Северна Македонија

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  27-и јануари Свети Сава на сите граѓани припадници на српската заедница во Република Северна Македонија.

  • Turk bayragi

Честит празник на сите припадници на Турската заедница во Република Северна Македонија

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  21-и декември денот на настава на турскиот јазик на сите граѓани припадници на турската заедница во Република Северна Македонија.

  • Najava

Панел дискусија „Права на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“

|0 Comments

Почитувани,

Ни преставува голема чест да Ве поканиме да го проследите завршниот настан на Агенцијата за остварување на правата на заедниците (АОПЗ) за оваа година, по повод 10 Декември- Меѓународниот ден на човековите права.  Настанот ќе […]

Активности со ЕУ

  • nastan

Панел-дискусија на тема „Правата на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“

|0 Comments

               Агенција за остварување на правата на заедниците по повод 10 Декември- Меѓународниот ден на човековите права организираше Панел-дискусија на тема „Правата на припадниците на заедниците – состојба, трендови и предизвици“. Настанот беше организиран во […]

  • obuka jpg

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА ОБУКА „ПРАВА НА ЗАЕДНИЦИ И НЕДИСКРИМИНАЦИЈА“

|0 Comments

Предвидуваме одржување на две обуки. Првата обука ќе се оддржи на 11.02.2021г. Втората обука ќе се оддржи на 18.02.2021 година. Обуките се еднодневни, со почеток во 9.00 часот и на 11-ти и на 18-ти февруари. […]

  • 1-a

АОПЗ полека привршува со караванот посета на 60 училишта во Р.Северна Македонија

|0 Comments

Агенцијата за остварување на правата на заедниците денеска го посети ОУ “Браќа Рибар”, во Општина Куманово  каде што беа поделени 80 ученички сета за учениците од прво до петто одделение, како и ОУ “Светозар Марковиќ” […]

Заеднички активности со НВО

  • pitu guli-3

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје – Двојазична (македонско влашка) збирка „Приказни за убав сон“

|0 Comments

Културно уметничкото друштво Питу Гули Скопје ја реализира активноста Печатење на двојазична (македонско – влашка) збирка  „ Приказни за убав сон- Pirmifi ti somnu dultsi“. Структурата на изданието е едноставна и содржи краток предговор, влашката […]

  • Гајрет 1

Гајрет: „Жената во Сенка’’

|0 Comments

Здружението на граѓани Гајрет на 25.01.2020 година во Кичево и 01.02.2020 година  во Штип го реализира проектот ,,Жената во сенка’’ чија цел беше  подигање на свеста кај жените за нивните права.

 

На предавањето учествуваа професори, психолози, […]

  • edu-nisa

ЕДУ НИСА И ДИВАНХАНА- ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА

|0 Comments

Здруженијата ЕДУНИСА и ДИВАНХАНА  го реализираа проектот ” ЕДУ СТУДИЈА ЗА УСПЕШНА ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА”  . Главната активност на проектот е истражување за состојбата на образованието на босански јазик во основното образование во скопскиот, велешкиот и прилепскиот […]

domasiedoma-oficial-logo