Baner 1

Публикации и Анализи

АНАЛИЗА употреба на јазик и симбол

АНАЛИЗА употреба на јазик и симбол

мај 15th, 2018|Некатегоризирано|

Анализа правична застапеност во културни домови

Анализа правична застапеност во културни домови

мај 15th, 2018|Некатегоризирано|

АНАЛИЗА за образование

АНАЛИЗА за образование

мај 15th, 2018|Некатегоризирано|

Извештај за спроведени анализи за степенот на остарување на правата на заедниците за 2017 година ВОВЕД

Извештај за спроведени анализи за степенот на остарување на правата на заедниците за 2017 година ВОВЕД

мај 15th, 2018|Некатегоризирано|

Делегација на ОБСЕ Мисијата во Скопје ја посети Агенцијата за остварување на правата на заедниците

Делегација ОБСЕ Мисијата во Скопје, во состав Гонзало де Чезаре, Сара Барбиери и Татијана Темелкоска, остварија работен состанок со новиот директор на Агенцијата за остварување на правата на заедниците Илхан Рахман и заменикот директор Џелал Хоџиќ.
 

На работниот состанок се договори дека Агенцијата за остварување на правата на заедниците и ОБСЕ Мисијата во Скопје веќе идната […]

август 17th, 2017|Некатегоризирано|

23 мај-Национален ден на Власите

Агенцијата за остварување на правата на заедниците  на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

мај 23rd, 2017|Некатегоризирано|

АНАЛИЗА НА ПРАВОТО НА УПОТРЕБА НА ЈАЗИКОТ

АНАЛИЗА НА ПРАВОТО НА УПОТРЕБА НА ЈАЗИКОТ

мај 9th, 2017|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Ромската заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита 8-ми Април светскиот ден на Ромите.

април 10th, 2017|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Српската заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  27-и јануари Свети Сава на сите граѓани припадници на српската заедница во Република Македонија.

јануари 26th, 2017|Некатегоризирано|

21-и Декември ден на настава на турскиот јазик

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита  21-и декември денот на настава на турскиот јазик на сите граѓани припадници на турската заедница во Република Македонија.

декември 20th, 2016|Некатегоризирано|