Baner 1

Публикации и Анализи

Oбјавен повик за грантови за ГО за поддршка на младинско претприемништво од немнозински етнички групи

Почитувани,

 

Ве информираме дека во рамки на пректот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи” финансиран од Европската Унија, објавен е повик за доделување грантови на граѓански организации за поддршка на младинско претприемништво од немнозински етнички групи.

 

Повикот е објавен на следниов линк https://goo.gl/NIdjCZ и е отворен до 20 јануари 2017 година.

декември 9th, 2016|Некатегоризирано|

Носител на оценката за спроведување на Законот за унапредување и заштита на правата на припадниците на заедниците кои се помалку од 20% од населението во РМ

mk-final-ex-post-evaluation-report-21-01-2015-rm

ноември 7th, 2016|Некатегоризирано|

Повик за тренери

Почитувани,

 

Kvinna till Kvinna канцеларијата во Скопје, заедно со орагнизацијата на жени „Кумановка” како дел од проектот “Зајакнување на соработката и дијалогот помеѓу заедниците преку Охридскиот Рамковен Договор (ОРД)” финансиран од страна на Европската Унија, претставена преку Делегацијата на Европската Унија во Скопје и ко-финансиран од страна на Шведската агенција за меѓународен развој и соработка, Сида, […]

ноември 2nd, 2016|Некатегоризирано|

Проценка на потребите за институционален развој на граѓанските организации кои работат на полето на заштита и унапредување на правата на припадниците на заедниците под 20 %

ПРОЦЕНКА НА ПОТРЕБИТЕ ЗА ИНСТИТУЦИОНАЛЕН РАЗВОЈ…

октомври 25th, 2016|Некатегоризирано|

Анализа на состојбите во Воспитно – Образовниот систем на учениците припадници на заедниците во Република Македонија

Анализа за образование 2016 год.

октомври 25th, 2016|Некатегоризирано|

Честит празник на сите припадници на Бошњачката заедница во Р.М.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците им го честита мегународниот ден на Бошњаците 28-ми Септември.

септември 28th, 2016|Некатегоризирано|

ПОВИК ЗА ПОД – ГРАНТОВИ

ПОВИК ЗА ПОД – ГРАНТОВИ

 

Национален ромски центар-Куманово заедно со партнерската организација Авена-Кочани за проектот “Подобрување на учеството на (по)малите заедници на локално ниво”  финансиран од Делегација на Европска Унија го објавуваат повик за под – грантови на Програмата за ИПА поддршка на граѓанските општества и медиумите 2014 година (IPA CSF Civil Society and Media Programme […]

септември 23rd, 2016|Некатегоризирано|

Повик за финансирање на граѓански организации

Повик за финансирање на граѓански организации

 

Повик за апликации за суб-грантирање во рамките на проектот “Зајакнување на соработката и дијалогот помеѓу заедниците преку Охридскиот Рамковен Договор (ОРД)” финансиран од страна на Европската Унија, претставена преку Делегацијата на Европската Унија во Скопје и ко-финансиран од страна на Шведската агенција за меѓународен развој и соработка, Сида, а имплементиран од страна […]

јули 6th, 2016|Некатегоризирано|

Спроведување на правата на заедниците

Спроведување на правата на заедниците 

јуни 10th, 2016|Некатегоризирано|

23 мај-Национален ден на Власите

Агенцијата за остварување на правата на заедниците  на граѓаните припадници на влашката заедница во Република Македонија им го честита Националниот ден на Власите.

мај 23rd, 2016|Некатегоризирано|