Baner 1

Публикации и Анализи

Цивика Mобилитас

ПОВИК ЗА МАЛИ АКЦИСКИ ГРАНТОВИ ЦМ-МАК-01

Цивика мобилитас објавува повик за доделување мали акциски грантови, реф. бр. ЦМ-МАК-01.

Малите акциски грантови на Цивика мобилитас се наменети за поддршка на граѓански организации кои сакаат да ги промовираат своите цели на локално/национално ниво.

Пријави можат да поднесат здруженија и фондации кои се регистрирани во Македонија согласно Законот за здруженија и […]

август 20th, 2015|Некатегоризирано|

Втора обука

Работилница (обука):  Основи на раководење со проекти

Агенцијата за остварување на правата на заедниците со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, во периодот 25.06-26.06.2015 година во хотел „Милениум“ во Охрид организираше обука на тема „Основи на раководење со проекти“. Обуката беше наменета за претставниците на граѓанските организации од заедниците, а со цел стекнување на знаења […]

јули 21st, 2015|Некатегоризирано|

Прва обука – Извештај

Работилница – Стратешко планирање и програмирање на граѓанските здруженија

 

Агенцијата за остварување на правата на заедниците и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, започна со  спроведување на обуки наменети за здруженијата на припадниците на заедниците кои се претставени во Партиципативниот форум.

Целата на обуките е зајакнување на организациските и демократските капацитети на граѓанските организации за застапување на интересите […]

јули 21st, 2015|Некатегоризирано|

Обука – Креирање на политики и законодавен процес

Акциски план, Работилница на тема: „Креирање на политики и законодавен процес”.

Агенцијата за остварување на правата на заедниците со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје на ден 10 – 11.06.2015 година  во хотел „Арка“ организира обука на тема „Креирање на политики и законодавен процес”. Обуката беше наменета за членовите на работната група за изготвување на […]

јули 21st, 2015|Некатегоризирано|

Обука – Стратешко планирање и програмирање на граѓанските здруженија

Агенцијата за остварување на правата на заедниците и Мисијата на ОБСЕ во Скопје, започна со  спроведување на обуки наменети за здруженијата на припадниците на заедниците кои се претставени во Партиципативниот форум. […]

јуни 22nd, 2015|Некатегоризирано|

Сесија за планирање – Април 2015

На ден 22,23 април 2015 година во хотел „Изгрев“, СтругаАгенцијата за остварување на правата на заедниците со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопјеорганизира Сесија за планирање на  Партиципативниот форум, како почеток на овогодинешниот проект насловен како  „Ефективно остварување на правата на заедниците“. 

[…]

мај 4th, 2015|Некатегоризирано|

Покана за настан на Цивика Мобилитас

Тимот на Цивика мобилитас со задоволство Ве поканува на настаните што ќе се одржат на 5 мај (вторник) 2015 година од 10.00 до 16.00 часот во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје.

Покрај свеченото доделување на институционалните грантови, пред присутните ќе бидат презентирани акциските грантови за кои веќе е отворен повикот, а ќе бидат најавени малите грантови за локални општествени […]

април 29th, 2015|Некатегоризирано|

Финален извештај од анализата на ГОи од ПЕЗ -АОПЗ и ОБСЕ

јануари 16th, 2015|Некатегоризирано|

Остварување и заштита на правата на етничките заедници на локално ниво

јануари 16th, 2015|Некатегоризирано|

Анализа за правата и известувањето за етничките заедници во медиумската сфера на Република Македонија

јануари 12th, 2015|Некатегоризирано|